top of page

1096 dagen, 156,57 weken, 36 maanden


18 december 2013. Ik herinner mij nog dat ik rond de middag wakker werd op het kot van een vriend en dat ik me nog steeds draaierig voelde van de avond ervoor. Ik besloot dat het dan ook het beste was dat ik de bus naar huis zou nemen. Vanaf het moment dat ik bij de bushalte aankwam, is alles én zwart gat geworden.

Ik herinnerde me absoluut niks meer. Alles, alles, alles was één groot zwart gat. Totdat ik de volgende morgen, thuis in mijn eigen bed wakker werd. Zonder gsm, portefeuille en laptop.... Alles was weg... Die morgen besefte ik dat ik moest stoppen met drinken. Ik was verslaafd, ik had een alcoholprobleem, want eens ik begon met drinken was er geen stoppen aan.

18 december 2016 1096 dagen later ben ik nog steeds enorm blij dat ik op dat moment voor mezelf de beslissing heb genomen om nuchter door het leven te gaan. Ik heb het gevoel dat ik in de drie jaar die voorbij zijn veel meer nuttige en waardevolle zaken gedaan heb en heb opgebouwd dan dat ik ooit had kunnen doen moest ik nog steeds aan het drinken zijn.

Ik heb zelf al ettelijke personen geholpen om alcohol voorgoed achter zich te laten. Mensen hun gezin en leven terug te geven. Gewoon door mezelf te zijn en nuchter te leven.

Ik heb mensen tot nadenken kunnen aanzetten over hun eigen alcoholgebruik. Hoewel niet iedereen hierop staat te wachten is het in mijn ogen een must om de maatschappij te laten inzien dat alcohol net hetzelfde effect heeft als elke andere harddrug op deze planeet. En dat de negatieve spiraal iedereen kan treffen die met het goedje in contact komt. Vanaf nu ga ik me inzetten om bewustwording rond alcohol te doorbreken, door van taboe taboe te maken via mijn organisatie: Zo is het mooi geweest. Ik wil ervoor zorgen dat wanneer men een glas aangeboden krijgt en ze ervoor kiezen om niet te drinken, dat de andere persoon terugkeert met een glas water en zegt: "Chapeau dat jij niet drinkt, want ik doe het nog steeds veel té graag"

Het uitbouwen van bewustwording rondom alcohol is voor mezelf naar anderen toe een must geworden. Vandaar dat ik vandaag graag met mijn organisatie "Zo is het mooi geweest" naar buiten wil komen.

Stoppen was echt de beste keuze die ik kon maken, door deze keuze gemaakt te hebben lijkt niks nog onmogelijk!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page