top of page

RECENSIES

Linda Schreers

De lezingen van Jasper zijn een echte aanrader. Hij brengt een boeiend en beklijvend verhaal dat jongeren doet nadenken over hun alcoholgebruik. Zijn verhaal staat dicht bij hun leefwereld.
Onze leerlingen waren unaniem vol lof.

Urselinen, Mechelen

Davy Scheelen

Jasper weet op indrukwekkende manier op het niveau van de leerlingen te spreken en brengt een aangrijpend verhaal met voldoende herkenbare gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Op die manier hangen de leerlingen vanaf het begin tot ver na het belsignaal aan zijn lippen. De boodschap van Jasper zou bij de leerlingen nooit op dezelfde manier "binnenkomen" wanneer ze zou komen van een leerkracht die dagelijks voor die klas staat. We zijn ervan overtuigd dat zijn verhaal bij vele jongeren een verschil maakt. Aanrader!

Agenetencollege, Peer

Al een 3-tal jaar is Jasper een vaste gast op de ‘gezonde dag’ van het Damiaaninstituut Aarschot; elk jaar weer is zijn ‘lezing’ een voltreffer. Hij is een jongeman die genoeg gezag en overtuiging heeft om enerzijds te getuigen hoe ‘plezant ’alcohol kan zijn en anderzijds ook kan aangeven hoe ‘gevaarlijk’ als je te ver gaat. Leerlingen uit alle richtingen van ASO tot BSO hangen aan zijn lippen. Zonder ‘met het vingertje te wijzen’ slaagt hij erin elke toehoorder (met bovendien een verzorgd taalgebruik!) wakker te schudden en zijn grenzen af te tasten. Zijn lezing dwingt respect af. Zijn boekje vind ik persoonlijk een getuigenis die iedereen zou moeten lezen: het toont aan hoe je van de weg kunt afdwalen om toch uiteindelijk rechtop te staan, zonder grote gebeurtenissen, zonder extreme situaties: gewoon, zoals gewone jongens en meisjes het zouden kunnen meemaken.

Met zijn getuigenis scoor je voor de VOET-en mentale en lichamelijke gezondheid én leer je een grote meneer kennen!

Adjunct Directeur

Damiaaninstituut Aarschot

Myriam Borremans

Anderen zeggen:

Een actueel onderwerp in een eerlijk ik-verhaal. Er zijn geen taboes, maar een grapje tussendoor maakt het aangenaam luisteren. Onze leerlingen evalueren de lezingen als zinvol, interessant, leerrijk… en raden ons aan om het ook volgend schooljaar in te richten. Het persoonlijke van deze lezing raakt de leerlingen, zeker omdat het contrast tussen toen en nu immens is. Je ervaart hoe alcohol je leven kan overhoop gooien, maar je ziet ook dat het geen onoverwinbaar probleem is.      

Jean-Marie Duchateau
Don-Bosco

Hechtel

bottom of page