Download hier de recensies!

De lezingen van Jasper zijn een echte aanrader. Hij brengt een boeiend en beklijvend verhaal dat jongeren doet nadenken over hun alcoholgebruik. Zijn verhaal staat dicht bij hun leefwereld.
Onze leerlingen waren unaniem vol lof.

       
 

                                                                                                                   

Linda Schreers

Linda Schreers
Urselinen
Mechelen

Een actueel onderwerp in een eerlijk ik-verhaal. Er zijn geen taboes, maar een grapje tussendoor maakt het aangenaam luisteren. Onze leerlingen evalueren de lezingen als zinvol, interessant, leerrijk… en raden ons aan om het ook volgend schooljaar in te richten. Het persoonlijke van deze lezing raakt de leerlingen, zeker omdat het contrast tussen toen en nu immens is. Je ervaart hoe alcohol je leven kan overhoop gooien, maar je ziet ook dat het geen onoverwinbaar probleem is.      

Jean-Marie Duchateau
Don-Bosco
Hechtel


 

Jean-Marie Duchateau

Jasper Nullens, een ex-probleem drinker leerde ik twee jaar geleden kennen via de webshop ‘Slimme Mobiel Scholen’. Het eerste jaar deed Jasper zijn voordracht voor het vierde jaar TSO/BSO, afgelopen jaar deed hij dit voor het 3de jaar TSO en BSO.
We hebben bewust deze laatste doelgroep gekozen omdat de meeste jongeren toch wel al vroeg in contact komen met alcohol tijdens familiefeestjes, het uitgangsleven, de jeugdbeweging, …
De sterkte van Jasper zijn getuigenis is dat hij uit eigen ervaring spreekt. Hij heeft ook geen traditioneel profiel van iemand met een drankprobleem. Jongeren maar ook volwassenen hebben  nog vaak het cliché beeld van de man met de lange grijze baard die met zijn fles onder een brug slaapt. Jasper velt zeker geen oordeel over alcoholgebruik tijdens zijn getuigenis, door een wederzijdse interactie met de leerlingen wordt er op een spontane wijze geïnformeerd  naar het alcoholgebruik, zo wordt de essentie  al eens op een humoristische manier aangekaart. De lezing van Jasper is zeker een aanrader voor andere scholen. Jasper staat al geboekt voor volgend schooljaar bij ons!

Via Slimme Mobiele Scholen kan er ook een subsidie worden aangevraagd. Als jongere is het zeker niet evident om tussen ‘de sociale drinkers’ een probleem te herkennen, door deze lezingen gaan jongeren hopelijk bewuster om met alcohol, is er een sociale controle en herkennen ze de signalen wanneer hun drankgebruik problematisch wordt. Ikzelf ben nu 8 jaar nuchter, stoppen met drinken was voor mij ook de beste beslissing van mijn leven!

                                                                                                                                      

Jan Reyns

Jan Reyns                                                             GTI                                                                        Beveren 

Bénédicte Chanet
Sint-Martinusscholen
Herk-de-Stad

De lezing werd recht uit het hart gegeven. Jasper spreekt goed voor een groep en kan een hele bende boeien met zijn verhaal. Goed dat Jasper niet 'met het vingertje wijst' maar op een ludieke manier de gevaren van alcohol overbrengt; Ook is het fijn dat stereotypen rond alcoholverslaving worden aangepakt (clochards, onverzorgd zijn..).
Het kan ons allemaal treffen en een 'genieter' heeft soms ook een duister kantje...

De lezingen zijn enorm aan te raden. Jasper spreekt boeiend en laat niemand ruimte onverschillig.
Hij spreekt bovendien 'de taal van de jongeren' en dat maakt hem nog dat tikkeltje meer 'de gewone jongen', een gewone en sympathieke kerel die al een hele weg heeft afgelegd...
Ik ben heel positief over de getuigenis en vind het een aanrader voor iedere jongere! 
Wat ik zeker onthoud is dat een uitspraak als "je moet dat leren drinken" vaak heel onschuldig wordt gebruikt maar dat je eigenlijk beter oppast met zulke uitspraken... 

 

Bénédicte Chanet

Zeer vlot verteld, zoals leerlingen hopen dat een lezing zal zijn. Niet droog en sec, maar geanimeerd. Op hun niveau verteld. Heel herkenbaar voor de meeste leerlingen… Het begint met een pintje op een (familie)feest, onschuldig…

Zeker aan te raden!

Nele Caerts

Ik heb je lezing bijgewoond met leerlingen van het 6de jaar. Ik vond dit een bijzonder goed moment: net voor ze aan  hogere studies beginnen en ook al met een zekere maturiteit, waardoor zij je boodschap echt goed beluisterd hebben. De leerlingen voelden zich ook erg aangesproken omdat je nog zo jong bent en daardoor heel dicht bij hun leefwereld staat.

Het was zeer geloofwaardig en je verhaal heeft hen diep geraakt. Je afsluitende boodschap waarin je aan hen vroeg  één keer aan jou te denken bij het eerste glas op de avond, heeft echt indruk gemaakt. Het zijn jongeren die zelf heel los omspringen met alcoholverbruik en je getuigenis heeft hen toch wat wakker geschud en doen beseffen dat ze hier echt eens moeten bij stilstaan. Ik zou graag met al de 5de en 6de jaars naar jouw lezing komen; jouw getuigenis heeft veel meer impact dan gelijk welke theorieles.
 

Dank jewel voor je openheid en je enorme bekommernis om mensen!!

Katrien Van Gils

Davy Scheelen

Jasper weet op indrukwekkende manier op het niveau van de leerlingen te spreken en brengt een aangrijpend verhaal met voldoende herkenbare gebeurtenissen uit het dagelijkse leven. Op die manier hangen de leerlingen vanaf het begin tot ver na het belsignaal aan zijn lippen. De boodschap van Jasper zou bij de leerlingen nooit op dezelfde manier "binnenkomen" wanneer ze zou komen van een leerkracht die dagelijks voor die klas staat. We zijn ervan overtuigd dat zijn verhaal bij vele jongeren een verschil maakt. Aanrader!
                                                                             

Davy Scheelen
Agenetendal
Peer

Jasper is al twee keer gastspreker geweest op onze school voor de leerlingen van het 3e jaar.

Hij is een vlotte en aangename spreker. Hij brengt zijn levensverhaal op een authentieke en realistische manier waardoor hij de aandacht van de leerlingen weet vast te houden. Hij spreekt de taal van de leerlingen en betrekt hen in zijn verhaal. Jasper slaagt erin de leerlingen op een andere manier te laten kijken naar alcoholverslaving en naar alcoholverslaafden.  Door zijn getuigenis worden leerlingen zich meer bewust van de gevaren die er schuilen in alcoholgebruik. En dat is waar wij naar op zoek gaan als we een spreker vragen.               

Daisy Debois
Campus De Helix
Maasmechelen

Al een 3-tal jaar is Jasper een vaste gast op de ‘gezonde dag’ van het Damiaaninstituut Aarschot; elk jaar weer is zijn ‘lezing’ een voltreffer. Hij is een jongeman die genoeg gezag en overtuiging heeft om enerzijds te getuigen hoe ‘plezant ’alcohol kan zijn en anderzijds ook kan aangeven hoe ‘gevaarlijk’ als je te ver gaat. Leerlingen uit alle richtingen van ASO tot BSO hangen aan zijn lippen. Zonder ‘met het vingertje te wijzen’ slaagt hij erin elke toehoorder (met bovendien een verzorgd taalgebruik!) wakker te schudden en zijn grenzen af te tasten. Zijn lezing dwingt respect af. Zijn boekje vind ik persoonlijk een getuigenis die iedereen zou moeten lezen: het toont aan hoe je van de weg kunt afdwalen om toch uiteindelijk rechtop te staan, zonder grote gebeurtenissen, zonder extreme situaties: gewoon, zoals gewone jongens en meisjes het zouden kunnen meemaken.

Met zijn getuigenis scoor je voor de VOET-en mentale en lichamelijke gezondheid én leer je een grote meneer kennen!

Myriam Borremans

Adjunct Directeur

Damiaaninstituut Aarschot